꧁ OVER ONS 


Noémi

Al van kindsaf ben ik een grote dierenliefhebber. Ik ben opgegroeid met katten en paarden en in mijn tienerjaren ook honden, kippen en cavia's. Het kweken zit er ook al van kindsaf in. Zo hebben we verschillende nestjes gehad met onze katten, 2 veulens groot gebracht en was ik een trotse kippenkweker. Toch had ik nog steeds een leeg gevoel vanbinnen en wilde altijd een nestje pups. 

Met veel trots kan ik ook zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Sinds september 2020 ben ik trotse eigenares van mijn hondenkapsalon Fluffydog met als specialiteit natuurlijk de teckel. Ik heb hier ook een klein winkeltje en bied speciale spa-behandelingen voor honden met gewrichtsproblemen, huidproblemen, vachtproblemen en circulatieproblemen. Hiervoor gebruik ik ozon -en hydrotherapie. 

In 2021 heb ik met trots mijn diploma hondenfokker behaald. Bij honden fokken komt veel kijken en dit wil ik dan ook zo goed en verantwoord mogelijk doen. Zo heb ik alles geleerd over kynologie, erfelijkheid, voedingsleer, fokken van rassen (o.a. verloskunde, stambomen, ...), gedrag en natuurlijk ook de wetgeving. 

Mijn idee over honden houden is dat ze een deel van de familie zijn en er een band gevormd moet worden op basis van wederzijds vertrouwen en respect, niet dominantie en agressie. Honden kunnen geweldige huisdieren zijn, maar er zijn veel consequenties. Een hond kost geld, tijd, energie en aandacht en dat is niet voor even, maar vaak voor 12-15 jaar lang. Als je dat kan accepteren en volbrengen, dan heb je natuurlijk een vriend voor het leven! 

Laurens

De liefde voor dieren is er bij mij gekomen door Noémi. Zelf heb ik jammer genoeg nooit huisdieren gehad als kind. Ik ben zowel een kattenliefhebber als hondenliefhebber en zal een hulp zijn om onze pups zo goed mogelijk te doen opgroeien. 

Ik ben zelf altijd bewakingsagent geweest bij Securitas, maar heb recent een nieuwe weg ingeslagen bij Belgoprocess in Dessel. In mijn vrije tijd ben ik schrijver en heb al 1 boek uitgegeven: 'gebroken voor rechtvaardigheid'. Verder hou ik van sporten en ben ik een fervente bierliefhebber. Hier hoop ik dan ook later in mijn leven meer mee te doen. 

You can have multiple dogs in your life, but a dog only has you in his