Nestje maart 2024

8 januari was het zo ver, Rosalie was loops! 

We waren net bezig met onze verhuis dus we waren nog aan het twijfelen of we ze zouden laten dekken, of we zouden een loopsheid afwachten. We zouden dan eind februari verhuizen, wat ons voldoende tijd leek om toch rustig te verhuizen en ze kon bevallen in ons nieuwe huisje. 

Deze keer hadden we gekozen voor de knappe Poppy, die woont bij Martine in Saint Denis D'Anjou in Frankrijk, een rit van 7u30 heen en 7u30 terug. 21 januari had ze haar ovulatie, bijgevolg zijn we 22 januari vertrokken naar Poppy en hebben ze geslaagde dates gehad op 23 en 24 januari. 

Het lange wachten op de echo kon weer beginnen. 7 maart kregen we het verlossende nieuws dat Rosalie in verwachting was van minstens 4 pupjes! 

Weer een maand later lieten we de RX maken om te zien hoeveel pupjes ze droeg. Er waren maar liefst 5 pupjes in haar buikje. Niet zo vreemd, want ze was enorm! 

23 maart zijn uiteindelijk 5 gezonde pupjes geboren, 3 teefjes en 2 reutjes. De bevalling is super vlot gegaan en mama Rosalie zorgde perfect voor haar kroost! 

Xenium Odette Rosa Solis

Info

Geslacht: Teefje 

Geboorteuur: 3u21 

Geboortegewicht: 188 gram


Odette is de nieuwe additie aan onze kennel en ons gezinnetje! 

Xenium Maximus Rosa Solis

Info

Geslacht: Reutje

Geboorteuur: 4u21

Geboortegewicht: 183 gram


Maximus heeft de aangeboren aandoening 'mega oesophagus', wat betekent een slokdarmverlamming. Heel veel pech, aangezien we onze honden zo goed testen op alles. Voor deze aandoening bestaat geen test en ze weten ook niet of het erfelijk is. Dit betekent dat Maximus voorlopig ook bij ons blijft. Hij is niet ziek, maar heeft extra zorg nodig. Hij moet zeker niet onderdoen voor zijn broertjes en zusjes. Het is nog steeds een échte teckel met karakter! 

Xenium Abby Rosa Solis

Info

Geslacht: Teefje

Geboorteuur: 4u41

Geboortegewicht: 175 gram


Xenium Léontine Rosa Solis

Info

Geslacht: Teefje

Geboorteuur: 5u06

Geboortegewicht: 173 gram


Léontine gaat naar de fokster van mijn Rosalie en zal daar hopelijk in de toekomst haar eigen kleintjes krijgen! Wil je haar graag volgen, dan moet je zijn bij 'Des Nuits Des Feux'. 

Xenium Odiel Rosa Solis

Info

Geslacht: Reutje

Geboorteuur: 5u50

Geboortegewicht: 203 gram