LADY

Naam: Lady

Bijnaam: seutje, wiebelkont, madam 

Ras: border collie

Geslacht: teef (gesteriliseerd)

Geboortedatum: 6 januari 2012

Kleur: grijs tricolor

Geen stamboom

Omdat ik als tiener door enkele moeilijke perioden ben moeten gaan, had ik van mijn mama mijn lieve Lady gekregen, als steun. We waren helemaal nieuw in de hondenwereld en zijn daardoor jammer genoeg bij een broodfokker terechtgekomen. Als pup heeft Lady, zoals veel andere broodfokhondjes, heel veel problemen gehad en was ze bijna gestorven. Gelukkig hebben we haar erdoor gekregen!

Van Lady haar afkomst weten we weinig en door alles wat ze in haar jonge leventje heeft meegemaakt, heeft ze nu angstagressie naar vreemde mensen. We hebben hier gedurende haar leven heel hard aan gewerkt en hebben we veel voortgang geboekt, maar ze zal jammer genoeg niet te vertrouwen blijven bij mensen die ze niet kent. We hebben hier altijd hartpijn van gehad, want ze is zo enorm lief naar iedereen die ze kent. Naar andere hondjes toont ze zich als een ware moeder. Zo heeft ze zich ontfermd over Filou, Jules en Rosalie. 

Lady is een echte knuffel en haar favoriete bezigheid is slapen. Ze is liever lui dan moe, wat niet echt typerend is voor een border collie. Soms is ze ook oost-Indisch doof en ze heeft niet echt een 'will-to-please'. Ze kan genieten van het zonnetje (ook als het 35 graden is...) en houdt van een wandeling. Verder houdt ze ook van spelen met Jules en Filou en ontfermd ze zich over baby Rosalie. 

Door haar ben ik ook begonnen met het leren van de hondentaal. Ik wou leren hoe ik haar kon helpen met haar angstagressie. Hierdoor kan ik ondertussen een hond perfect lezen, ze is dus ook een mentor geweest voor mij. 

Ondertussen is ze een bejaarde dame en laten we haar genieten van haar rust. Ze doet het echter nog heel goed voor haar leeftijd, we hopen dus dat ze nog lang bij ons mag blijven! 

Lady is mijn allereerste eigen hondje. Ze zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben!