FILOU

Filou is er gekomen als vriendje voor Lady, omdat zij soms vaak alleen thuis zat in die periode. Ook hij komt jammer genoeg van dezelfde broodfokker als Lady, een lang verhaal waar ik nu niet teveel over ga uitwijken. We zien hem bovendien even graag als alle anderen! 

Ons Filleke is een allemansvriend, hij ziet iedereen graag en is bovendien ook goed met kindjes. Jammer genoeg heeft hij in de hondenschool een trauma gehad met een andere border collie, waardoor hij nu heel wantrouwend is naar andere honden. Heel spijtig, want hij had toen net zijn socialisatiebrevet gehaald.

Hij heeft een enorme 'will-to-please' waardoor ik met hem veel naar de hondenschool ben geweest. Ik heb met hem veel gehoorzaamheid gedaan en hij deed het ook heel goed in de flyball lessen (waarmee ik ben gestopt vanwege de aanval). Momenteel staat hij ook ingeschreven voor agility.. 

Filou is geen echte knuffelaar, althans niet zoals ons Lady. Naarmate hij ouder wordt, is de nood voor een knuffel wel toegenomen. Thuis ligt hij graag in de zetel te knorren en buiten houdt hij van een apporteerspelletje (onvermoeibaar welliswaar). Samen met Lady hebben we vaak lange wandelingen gemaakt waar hij enorm van genoot en zijn ook vaak op vakantie geweest samen. 

We hebben hem een tijdlang als dekreu aangeboden, maar daar is uiteindelijk niks mee gebeurd. Door zijn trauma gaan we hem ook niet meer dwingen om dit te doen en we laten hem nu genieten van zijn oude dag. 

Naam: Filou

Bijnaam: Filleke, Fillewil

Ras: border collie

Geslacht: intacte reu

Geboortedatum: 27 juni 2012

Kleur: chocolade

Geen stamboom